Moleta, forat de la

moleta forat de la  topo large


FORAT I SURGÈNCIA

 
INTRODUCCIÓ

En Quim Solbas localitzà el 2011 aquesta petita cavitat en un sector on la seva família solia organitzar pícnics quan ell era un nen. El mirador de La Moleta és un lloc evocador de records d'infantesa per al Quim. El forat quedaria en segon pla si es compara amb la propera surgència de Les Pedritxes. En època de fortes pluges-segons relata en Solbas- el brollador és capaç de llençar l'aigua fins a la pista del collet de les Foradades. I això només ha passat quan els Caus del Guitard també han rajat.
 

 

SITUACIÓ

Partint del collet de les Foradades, lloc que avui ocupa un gran dipòsit d'aigua de la Mina de Terrassa, anirem seguint uns 50m la pista de les Pedritxes en direcció al Pla de l'Alzina del Vent. Sortirem a la nostra esquerra a trobar la paret oest del cingle de La Moleta on trobarem el Forat.
La surgència de Les Pedritxes, un forat arran de terra, es troba uns metres més al nord de la mateixa paret. També podem aprofitar per visitar el magnífic mirador de La Moleta seguint un corriol que trobarem més al nord.
 

 
DESCRIPCIÓ

Alçada un metre de terra hi ha la boca del forat de La Moleta. Es tracta d'una petita cavitat d'uns quatre metres i escaig de recorregut en rampa ascendent, seguint una fractura de direcció N102. L'amplada mitjana és d'uns 40cm i l'altura de la boca supera els dos metres amb un topi dividint el sostre.
 
 

 

CROQUIS

moleta forat croquis medium

 

 

{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.