JA, cova del

 

cova ja_0001 large

 


COVA AMB REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES

 
INTRODUCCIÓ

Aquesta cavitat fou retrobada pel David Hernández Hernández a partir de la lectura del llibre "La Barceloneta de Vacarisses, un espai d'enginy i d'il·lusió" escrit entre d'altres autors pel Miquel Crusafont i Sabater. La cova fou batejada els anys cinquanta amb el nom de JA en honor d'un Club de Joves estiuejants del qual formaven part els descobridors.
 

 

SITUACIÓ

Cavitat situada a la punta oest d'un cingle de Vacarisses anomenat Cingle del Mig, a ponent del Cingle Petit. Del Camí de l'Obac que surt del poble, cal prendre un primer trencall a l'esquerra que segueix fins a uns dipósits. Nosaltres no arribarem als dipòsits: abans de travessar la llera d'un torrent, sortirem per la nostra dreta seguint un corriol que passa pel costat mateix d'un forn de calç i bo i enfilant-se per un bosc molt peculiar, farcit de blocs amb formes suggerents, amb feixes adosades i amb passadissos secrets, arribarem a peu de cingle. Nosaltres resseguirem la paret per la nostra esquerra, passant a peu d'una via d'escalada pintada amb el nom de Trencada, fins a trobar l'obertura de la cova del JA.


 
DESCRIPCIÓ

Foradada inserida en un important nivell de gresos vermells seguint una diàclasi inicial N20. L'accés es fa per un pas encaixonat amb diversos ressalts. A la part central hi ha un pas estret amb un topi que coincideix amb el canvi de direcció de la cavitat, ara N340, superat el qual ens aboca a una curta rampa de blocs i l'entallat de l'altra part del cingle al fons del qual hi neix un lledoner. El tortuós recorregut total de la foradada és d'uns 9,5m.
 

 

CROQUIS

ja cova croquis large
 

 

CODI CAVITAT
 
Conca de Les Vendranes 3 / 006 (provisional)
 

 
BIBLIOGRAFIA

La Barceloneta de Vacarisses, un espai d'enginy i d'il·lusió. CRUSAFONT, Miquel. PADRÓS, Camil. TOBELLA, Mercè. BOIX, Pere. Vacarisses. 2003.
 
 
 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.