Senglar, cau del

 

senglar cau topo large

 


UN CAU ESTRATÈGIC

 
INTRODUCCIÓ

Petita cavitat que fou localitzada mercès un senglar que va aparèixer al camí i va marxar per aquest vessant de la muntanya. Un altre cop que vaig voler visitar el cau van ser uns caçadors il·legals els qui, previ avís amb l'arma, em van suggerir d'anar xiulant si no volia prendre mal. El lloc sembla congregar tota mena d'animals.
 

 

SITUACIÓ

El cau es troba a la Vall de Mur, Sant Llorenç Savall. Pujant per la pista que passa pel monumental Pi de les Quatre Besses, travessem el torrent de la Coma Grossa. Quan el camí coincideix amb la llera del torrent, trobarem a la nostra esquerra el trencall de la pista que ve de la Quintana del Dalmau. Pararem atenció a la nostra dreta, a un illot de sediment tancat per dos torrents. Pel costat nord oest d'aquesta pila de terra, mirant cap a la pista on som,  hi ha la cavitat.
 

 
DESCRIPCIÓ

D'entrada vam pensar que es tractava d'algun tipus de forn treballat, com era costum a l'època, dins un tou de sediments quaternaris. Però no hi havia restes de càmera de combustió, ni ceràmiques, ni teules, ni res. Tal volta fos un intent fallit. El fons de la cavitat, en canvi, presentava sengles forats que semblaven haver estat retraballats per circulació d'aigua. En qualsevol cas la única galeria de 4 metres segueix una direcció N60 travessant el tou de sediments i sortint a l'altra banda, per on circula un altre torrent. La galeria no alça més d'un metre i té una amplada d'un metre i mig. Paga la pena visitar aquest indret frondós per la tardor. La cavitat pot resultar-vos un bon refugi en cas de pluja.
 

 

CROQUIS


cau del senglar croquis large

 

 

CODI CAVITAT

Vall de Mur 10 / 042 (provisional)


 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.