Coll de Tres Creus, foradada 1.0


foradada del coll de tres creus cova largeUN MIRADOR PRIVILEGIAT


INTRODUCCIÓ

La Foradada del Coll de Tres Creus constitueix un excel.lent mirador de Montserrat, el Paller de Tot l'Any i la roca del Càntir, just a sobre del camí de la Pola. Si mirem enrera cap a la boca d'entrada, veurem perfectament retallat el massís de St. Llorenç amb el cim de la Mola. Com en el cas de les Foradades del Quarto de Reixa, cal destacar la impressionant quantitat d’aire que corre per la cova: si porteu papers, porteu-los ben lligats i no us fieu que a fora no corri gens l’aire!
Cal destacar que tot i la seva proximitat amb el coll de Tres Creus, aquesta cavitat no és massa coneguda.SITUACIÓ

Des del coll de Tres Creus anirem a trobar la cinglera nord-oest travessant l'alzinar. Passats uns 50 metres trobarem el peu de cingle, parant  compte de no ensopegar amb el pou de l'avenc del coll de Tres Creus; seguirem uns metres més al sud on hi ha la Foradada.  Cal fer un grimpadeta d'uns tres metres per enfilar-s'hi.
DESCRIPCIÓ

Cavitat originada a partir d'una fractura N250. El retrocés del cingle ha deixat una obertura d'uns set metres de recorregut i una important llesca de conglomerat eocènic preparada per continuar el procés de laminació. Al costat oest de la foradada, trobem una latrina de gat-mesquer. La boca est emmarca perfectament La Mola i la boca oest és una finestra privilegiada que mira cap al Paller de Tot l'Any i Montserrat.
CROQUIS


coll de tres creus foradada croquis medium
CODI CAVITAT

Conca de Matarrodona 05 / 024


{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.