Cingle, forat del

 

forat del cingle cova large


EL MÉS SEMBLANT A UN COLADOR

 
INTRODUCCIÓ

Obert enmig d’un caos de blocs caiguts, el Forat del Cingle sembla una cavitat l’integritat de la qual penja d’un fil. Guarda una certa semblança amb l’Esllavissada del Morral del Llop. La primera notícia que vam tenir-ne fou a través d'en Xavi Badiella (SIS) que en realitzà un primer croquis el 1977.
Si mai ens trobéssim en la necessitat de vaticinar quines cavitats desapareixeran abans sota els efectes del retrocés del cingle no dubtaríem a incloure aquestes dins les deu primeres.

 
SITUACIÓ

Passat el coll de Tanca en direcció a la balma del Racó Gran de Matarrodona i la font de les Estelles. Es troba uns vint metres metres més al nord de la cova G.E.P.EG, a la mateixa cota, i a uns deu metres sobre el camí. Si ens passem de llarg, trobaríem la Foradada del Cingle.

DESCRIPCIÓ

Cavitat d’uns set metres de fondària, en fase de desaparèixer amb el retrocés del cingle. El sostre  i el fons de la cavitat estan formats amb grans blocs de conglomerat despresos del cingle. El cert és que si grimpem la paret esquerra, i ens enfilem per un xaragall rocós i per damunt una pedra estampida que encara es mou, arribem a un replanet amb dues boques. La de la dreta ens permet entrar estirats i situar-nos al sostre de la cavitat. Si seguíssim pujant aquest xaragall podríem arribar a trobar el forat que connecta amb la part superior de la boca d'entrada principal. La cavitat encara té un altre forat que la travessa, però aquest us deixem que el trobeu vosaltres mateixos.


 
CROQUIS

forat del cingle croquis large
 

 
CODI CAVITAT
 
Conca de Matarrodona  05 / 008


 

{audio autostart}rossinyol.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.