Barraca, foradada de la 1.0

barraca balma medium


LA DARRERA BARRACA D'UNA URBANITZACIÓ FRUSTRADA

 
INTRODUCCIÓ
 
Vam trobar i topografiar aquesta cavitat el mateix 12-8-2011 quan anàvem a trobar una altra foradada, la dels Traginers, que havia estat localitzada el 1998. La referència de la barraca de totxana *, residu de la fallida urbanització que pretenia fagocitar aquesta part de la muntanya, era un dels senyals per trobar la foradada, però vam equivocar el costat i en vam acabar trobant una altra. Dels errors també s'aprèn i sovint són font de nous descobriments.
 

 
SITUACIÓ
 
Partint de l'Alzina del Sal·lari anirem seguint camí ample que va a trobar la font dels Traginers. Però en arribar a la cruïlla de la font nosaltres seguirem pista amunt fins a unir-se amb una segona pista que ve de l'aiguabarreig del Sot de la Teula i el torrent de la Coma d'en Vila. Aquesta cruïlla és el punt per sortir de camí anant a trobar la cinglera superior que ens amaga el bosc. En trobar l'esplanada del que havia estat la barraca, la foradada és al nord de la construcció.
 

 
DESCRIPCIÓ
 
Producte del desmantellament del cingle, la crosta de nivell carbonatat que ha cedit ha deixat una cavitat accesible pels dos extrems, assolint un recorregut sota cobert d'uns vuit metres. Al sostre, formant un aparent avenc d'uns sis metres de profunditat, hi ha l'obertura superior de l'esllavissament. La part enfonsada també ha format una escletxa ortogonal impenetrable.
 
 
* Amb els diners de l'obra social de La Caixa i amb diners de la Diputacio (diners de tots) es va fer un desmantellament irregular d'aquesta urbanització. Un desmantellament irregular i incomplet. NOTA - En data 4-4-2017 s'ha verificat la retirada d'aquesta barraca i d'una altra més petita, eliminant així el rastre de la urbanització.
 

 
CROQUIS
 
barraca foradada croquis medium
 

 
CODI CAVITAT
 
Conca de les Arenes, l'Obac   01 / 042 (provisional)
 
 

 
ENLLAÇOS
 
 
 
 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.