Bosc de les Parets, cova

bosc de les parets cova small


VISTA DOMINANT SOBRE LES PEDRITXES

 
INTRODUCCIÓ
 
Malgrat l'incendi de 1986 i les posteriors recerques del desaparegut avenc de la Riba (-20m), no havíem sentit a parlar d'aquesta cavitat fins que la va trobar i comunicar en Quim Solbas. A l'interior es van trobar ossos de conill Oryctolagus cuniculus (tíbia i fragment proximal)*
 
* Informació facilitada per Miquel Nebot de la secció Villalta d'Arqueologia i Paleontologia de la FCE.
 

 
SITUACIÓ
 
Extremadament senzilla. Seguint o bé la pista de la Torrota fins a trobar el trencall que baixa per la nostra dreta al torrent de La Riba o bé des de la mateixa urbanització dels Rourets trobant el corriol que va a parar a l'asfalt en el punt que travessa la llera de La Riba.  Només cal situar-se a peu de cinglera del Bosc de les Parets i resseguir-la pel costat est. No hi ha cap vegetació que impedeixi veure-la sobre un ressalt de tres metres. Per situar-se a peu de cova cal ajudar-se de la paret i amb menys fiabilitat, de l'esparraguera que creix al lloc.
 

 
DESCRIPCIÓ

La cavitat està estructurada sobre una diàclasi principal N280 i un petit ramal perpendicular. No s'hi troba cap mena de procés reconstructiu, tan sols la presència humana per la gran quantitat de sutge a tot l'interior. Com a curiositat destacar les formes arrodonides de les pedres que hi ha a l'interior del petit ramal, que semblen haver estat triades i polides, segurament per alguna tasca relacionada amb el foc mateix. El sòl de la cavitat té un gra molt fi de terra, a semblança de cavitats habitades com ara la Cort penjada de Matarrodona. La cova del Bosc de les Parets té uns 8 metres de recorreguts.
 

 
CROQUIS
 
 
cova del bosc de les parets croquis medium
 
 

 
CODI CAVITAT
Conca de Gaià  02 / 015
 

 
ENLLAÇOS
 
 
 
 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.