Les Cases, cova de

les cases cova medium


REFUGI DE LES CASES ?


INTRODUCCIÓ

Cavitat descoberta per en Quim Solbas, en un treball exhaustiu realitzat a mitjans de 2008 en aquesta zona de Rellinars i amb el qual ha reexit a fer més troballes. La proximitat de la cova amb la mig enrunada masia de Les Cases, fa pensar que tal volta fos coneguda pels estadants i fins i tot pogués servir de refugi temporal en cas de conflictes. Com sol passar, per arribar a la cova primer s'havia de superar una barrera d'arítjols.
Després d'una època de pluges, val la pena combinar la visita a la cova amb la visita a les
basses i a la font de La Boada.


SITUACIÓ

Força més senzilla que la resta de cavitats de la zona. Sortint de Les Cases seguirem el camí que va a la font de La Boada, però ben aviat el deixarem sortint per la nostra esquerra a trobar la punta de la cinglera. La resseguirem en direcció nord fins a trobar-nos una canaleta amb un pas obert entre els arítjols. Rere els arítjols l'ascens a la cova és molt senzill. La trobarem al cantó esquerre.DESCRIPCIÓ

Una boca allargassada de gairebé 4 metres d'altura dóna pas a una única galeria lleugerament descendent que troba el seu punt més ample al fons de la cavitat. Tan sols trobarem una esquerda impracticable a l'esquerra. Al fons de la cova vam recollir algunes mostres d'ossos de petits vertebrats i també vam trobar el menjador d'esquirols famolencs, amb restes de pinyes i closques d'aglans.
CROQUIS

cases cova croquis mediumCODI CAVITAT
 
Conca de Rellinars / 04 031 (provisional){audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.