Collet Estret, cova

 

collet estret cova medium


AIXOPLUC AL COLLET ESTRET


INTRODUCCIÓ

Localitzada el 27-9-06 en un tram de nivell carbonàtic a priori gens suggerent. La gràcia d'aquesta cavitat de dimensions molt modestes és que es troba relativament a tocar d'un tram de camí ral de Manresa i en cas de necessitat pot servir-vos de refugi. Possiblement el seu emplaçament al costat d'una foradada, la foradada del Collet Estret, que s'ha de travessar per accedir a la cova, faci que tingui un plus d'encant visitar-la.

 SITUACIÓ
Des del Collet Estret agafarem el camí que va al Pou de Glaç, a la carena del Tossal de l'Àliga. El camí puja suaument fins arribar a un replà on hi ha una bona vista de Montserrat i el Paller de tot l'Any, vista flanquejada per un jove pi de tres besses. Seguint el camí unes setanta passes més, sortirem a la nostra dreta, davallant uns quinze metres fins a trobar el pas de la Foradada del Collet Estret, davallant en compte per sota el pont de pedra. Des del Collet Estret, no haurem esmerçat més de dos minuts a sortir del camí. La cova del Collet Estret es troba a tan sols uns metres més enllà de la Foradada, en direcció sud.


DESCRIPCIÓ
Damunt un petit ressalt trobem el més curiós de la cavitat: les dues boques superposades i perfectament circulars, pròpies d'un temps pretèrit quan la cavitat actuava com a conducte forçat. El sòl de la cova és farcit de pedres i pedretes i la galeria única no assoleix els 5m de fondària: al fons i rere un bloc de conglomerat esllavissat s'obre una petita xemeneia que no supera el metre d'alçària.


CROQUIS
collet estret cova croquis smallCODI CAVITAT
Conca de Rellinars  04 / 030 (provisional)
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.