Torrent de Mascarons, coves

 

mascarons coves small

 

 


TOT BUSCANT UN AVENC DE MASCARONS

 
 
INTRODUCCIÓ

 

Corria la veu que pel torrent de Mascarons hi havia d'haver un avenc que, pel que semblava, no tindria res a veure amb l'avenc de can Torras. D'avenc no en vam trobar cap i sí en canvi aquestes dues covetes, una balma i també un forn de calç. El torrent presentava trams força embardissats i molt complicats de transitar. Per la llera foren trobades moltíssimes restes de plats trencats: el lloc fou triat per a la pràctica de tir al plat. El parapet del tirador, a la banda esquerra, encara es podia reconèixer on era.
 

 
SITUACIÓ
  
Al costat hidrogràfic dret del torrent de Mascarons. S'hi arriba per l'accés a la Font de la Tartana (Matadepera) i seguint el corriol que puja per aquest mateix costat del torrent de Mascarons. Cal deixar-lo abans d'arribar a dalt la carena, sortint per la nostra dreta i anant a trobar les coves completament fora de camí. Les cavitats són a mitja alçada del torrent, es troben en un clap de rocater força visible.
 

 
DESCRIPCIÓ
 
Les dues cavitats s'obren en un paquet de conglomerat carbonatat d'escassa potència. La cavitat principal es compon d'una galeria d'uns cinc metres, amb el sostre completament fumat, que segueix a l'esquerra amb una curta diàclasi perpendicular i enllaça amb una galeria inferior i paral·lela a la principal, que és impracticable. La segona cavitat, uns metres més al sud de la primera, és una única galeria lleugerament descendent d'uns cinc metres de recorregut.

 
CROQUIS
  
mascarons croquis small
 

 
CODI CAVITAT

Conca de Montrodon 12 / 009
 
 
 
 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.