Tossal de l'Àliga, cova

tossal delliga cova 640x480

UNA COVA INSÒLITA

 

 

INTRODUCCIÓ
 
 
Curiosa cavitat descoberta rera un muret de pedra seca que la tancava completament. A l'interior es van trobar tot d'elements que estan pendents de ser estudiats pels experts.
 

 


 

 

DESCRIPCIÓ
 
 
La cova, inicialment abalmada, s'acota ben aviat donant pas a una entrada de la qual fou necessari retirar un parell de blocs de pedra seca entaforats que la tancaven completament. Un cop a dins, la cavitat és farcida d'un sòl fangós, força fosc, pel qual cal arrossegar-se de manera lleugerament ascendent, descobrint alguns sots al costat esquerre de la paret. La cova fineix curulla de sediment. Tot just traspassat el llindar de la pedra seca, a la dreta trobem una curta, però ampla, galeria que desemboca novament al cingle com una gatera impenetrable des d'on arriba la llum de l'exterior. Cal destacar que aquesta curta galeria està molt ben concrecionada amb boniques colades, així com la presència de còdols de calç de molt poc pes.  En total, la cavitat no deu ultrapassar els vuit metres de longitud.
 
 

 

SITUACIÓ
 
 
Extremadament embardissada. Tot i així no podem facilitar dades de localització, fins que els experts puguin donar explicació dels elements que es troben dins la cavitat. Esperem que entendreu, mentrestant, aquesta precaució.
 
 

 
 
 
CODI CAVITAT
 
 
Conca de Rellinars 04 / 028 (provisional)
 
 

 
 
ENLLAÇOS
 
 


Una cova insòlita

 
 
 
 
 
 
 

{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.