Mosquits, cova

mosquits cova medium

 

 


ELS MOSQUITS HO TENEN MOLT MILLOR

 


 

 
 
INTRODUCCIÓ
 
 
Aquesta és una de les cavitats ressenyades els anys setanta per l'E.R.E. durant la seva campanya per la zona de les Simanyes i encontorns. És una cova molt incòmode de visitar a causa de les estretors on els mosquits viuen amb despreocupada folgança.
 
 

 

 

SITUACIÓ
 
 
Per tots aquells que conegueu la cova de La Vall i també la cova dels Llimacs, el següent pas és fàcil. Situats a la mateixa canal de la cova dels Llimacs, heu de baixar-la encara una mica per dessota la cova i veureu que apareix una canaleta al costat hidrogràfic dret, al costat d'un petit promontori. És força costeruda però no presenta cap problema pujar-la. Ben aviat veureu l'entrada de la cova dels Mosquits a la vostra dreta. Ara ja només us faltaria trobar la cova Gran del Collet del Llor.
 
 

 
 
DESCRIPCIÓ
 
 
D’entrada estreta, per avançar per la cova dels Mosquits cal estirar-se de bon principi, i reptarem per tota l’única galeria que forma la cavitat, superant passos estrets, força concrecionats. El punt més crític està en el metre 7,30 quan, a més de superar un pas estret, el terra puja, amb la qual cosa, cal esmerçar una estona a trobar la posició adequada per poder avançar fins a trobar el punt més alt i còmode de la cavitat, al final de la galeria. Destaquem la presència dels mosquits, sense ser exagerada. La major concentració de mosquits que hem vist mai en una cavitat fou quan vam il·luminar per primera vegada l'avenc del Gat-Mesquer.
 
 

 
 
CROQUIS
 
 
MOSQUITS CROQUIS
 
 
 

 

 

CODI CAVITAT
 
 
Conca de la Vall d'Horta 09 / 006
 
 

 
 
BIBLIOGRAFIA
 
 
ROMERO, MARTÍ. Les Cavitats del Turó del Montcau. Espeleòleg ERE núm. 21 Desembre de 1974.
 
TREPAT, MANUEL. Novetats al turó del Montcau. 1976.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{audio autostart}giacchino.mp3{/audio}

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.