Balcó, forat

balc forat medium

  BEN REFERENCIAT PEL BALCÓ DE TANCA

  
 INTRODUCCIÓ
 
El mateix dia de la descoberta de la cova de Tanca, havíem passat a frec d’aquest forat i ni l’havíem vist. Dies més tard, el 2/06/2002, vam fixar-nos en l’obertura, segellada per un munt de teranyines. Aquell dia també vam trobar (un xic fora de l’itinerari previst) les balmes del Menhir. Es tracta de dues petites balmes vora una de les quals hi ha un bloc prim d’uns 2 metres d’alçada encastat verticalment al terra argilós i vermell, i separat de la paret del cingle. Aquestes balmes es situen un xic per dessota el Balcó de Tanca, més cap el nord.
 

 
DESCRIPCIÓ
 
 Es tracta d’un forat d’uns 6 metres de recorregut, formant pel què sembla una única galeria lleugerament concrecionada, a la qual hem accedit els tres primers metres. Quan la cavitat tomba a l’esquerra ho fa davallant suaument i, tot i que el pas és de moment impracticable, sembla que es veu clarament que no té més continuïtat més enllà dels 3 metres. L’alçada de la galeria d’entrada és d’uns 35 cm i l’amplada d’uns 45 cm.
 

 
LOCALITZACIÓ
 
 Al costat hidrogràfic esquerre de la canal de Tanca. Està just abans del balcó de Tanca, a un metre escàs, i arran de terra, venint de la cova de Tanca. El forat es troba a uns 798m d’alçària, i l’orientació de la galeria és N 30 E.
 

 

CROQUIS

 

forat balc  menhir croquis small


  

CODI CAVITAT

 

Conca de la Vall d'Horta 09 / 040 (provisional)

 


 

ENLLAÇOS

 

VÍDEO de l'Itinerari no. 3 La canal de Tanca: un camí imaginari.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Els comentaris han estat suspesos temporalment.