4/004 Barraca del torrent del Vinardell 1.0

 

b383 port small

 


ELS MISTERIS DEL VINARDELL

 
INTRODUCCIÓ
El 1835 hi havien consignats 5 parcers que tenien el seu tros al Vinardell així com també un masover que tenia cura de la casa. Entre aquests parcers l'únic que tenia  el seu tros exclusivament al Vinardell era Magí Pujol.
El 5 de juliol de 1893, coincidint amb l'arribada de la plaga de la fil·loxera, el mas de 3 naus del Vinardell serà misteriosament arrasat per un incendi que serà immediatament denunciat al Jutjat de 1a instancia de Terrassa. Avui dia amb prou feines s'endevina on es trobava l'era de la casa.


 

SITUACIÓ

 

 
Partint del polígon de Les Conques anirem en direcció l'Ermengol-Salallassera. Prendrem el trencall a la nostra dreta per anar a Salallassera i a la primera corba a l'esquerra, lloc on hi ha una línia de mitja tensió i un indicador de vedat, sortirem de la pista per davallar al gorg de l'aiguabarreig dels torrents de Salallassera i Vinardell. Trobarem una feixa molt marcada damunt la qual hi ha un rocater que haurem de remuntar fins a trobar la pista que va seguint el torrent del Vinardell pel costat hidrogràfic dret. Travessarem dos torrents secundaris i a mig camí de travessar un tercer torrent, en un lloc esclarissat i amb un bloc que, si està de guàrdia, hi trobareu un sentinella que us indicarà de sortir per la vostra dreta cap el torrent, trobant que a pocs metres de la llera hi ha la barraca del torrent del Vinardell.
 

 


 


DESCRIPCIÓ

Curiosa barraca-cova que aprofita un abalmament natural de la roca sota el qual s'han bastit diversos murs de tancament, sent la barraca més ampla que fonda. Tot i l'incendi de 2003 la construcció es conserva perfectament i probablement ho continuarà fent mentre no s'enfonsi el balmat.

 

 
 CARACTERÍSTIQUES
 
Tipologia- CC (Circular Cova) 1Filada fins tapadora, 1 Muntant
Altura barraca (h) - 1,28m
Amplada barraca (a) - 2,07m
Llargada barraca (ll) - 1,54m
Altura porta (ph) - 0,96m
Amplada porta (ap) - 0,50m
Amplada muntant (am) - 0,50/070m
Orientació porta - N180 (S)
Situació- Solei, propera al camí i al torrent del Vinardell.
Llinda- simple
Tapadora - balmat
Objectes- sola de sabata. Sutge.
GPS - si
Mapa Ballestar- no
Estat - Excel·lent (E). Caldria refer la part frontal i restaurar la coberta de terra.
Data - 19-9-2010
 
 

 
CODI BARRACA
 
Conca del Vinardell 4/004
Numeració absoluta - 383
 

CROQUIS

b383 croquis medium
 7 JULIOL de 1893

Con esta fecha se dá conocimiento al sr. Juez de 1ªinstancia de Tarrasa de la denuncia formulada en este mismo dia por el subcabo de mozos de la Escuadra de S. Esteban de Castellar, sobre el fuego ocurrido en la propiedad denominada VILARDELL sita en este término municipal el dia 5 del actual.


Arxiu Històric Municipal de Sant Llorenç SavallGALERIA D'IMATGES

PARET OEST

b383 paret oest small


UN ROC INCLINAT FENT DE MUNTANT


b383 ent int small
VISTA DE L'ALTRE VESSANT DEL TORRENT

b383 vista ext small


LLINDA SIMPLE I UNA SOLA FILADA FINS EL SOSTREb383 llinda int small

{audio autostart}marxapedra.mp3{/audio}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.