1/013 Barraca del Camí del Borrell


B415 Small


DUBTOSA

 
 
INTRODUCCIÓ

La barraca del camí del Borrell està pràcticament irreconeixible, fins i tot es pot dubtar que sigui una barraca. Si haguéssim de creure la maledicció del Borrell, trobaríem ben normal que avui totes les barraques del sector estiguin aterrades. Però l'explicació deu ser més aviat que la vinya allà no devia durar massa, les barraques aviat es van abandonar i les partides de boscaters en devien aterrar més d'una.
 
 


SITUACIÓ

Partint de l'urbanització de Les Marines prendrem la pista que passa pel Fals Coll de Palomeres un cop passat el coll, davallarem i seguirem la primera pista que marxa per la nostra dreta, en direcció al Borrell. Cap al tram final de la pista, abans que aquesta creuï el torrent del Borrell, a la nostra esquerra podrem trobar una creu groga pintada en un pi: és el senyal aproximat que ens cal sortir per la nostra dreta i amunt, fins a trobar a uns 50 metres el lloc de la barraca. Pel camí creuarem algun marge.

 

DESCRIPCIÓ

L'espai on hi podria haver hagut la barraca és una mena de calaix amb paret de pedra seca al fons i amb unes migrades restes de paraments perpendiculars, bo i mantenint les proporcions d'una possible barraca estàndard. El lloc també encaixaria amb les distàncies habituals entre tros i tros, entre barraca i barraca. No osbtant això, l'aparent manca de pedra al lloc ens poden fer dubtar que les restes corresponguin a una barraca de vinya.


 

 


CARACTERÍSTIQUES
 
Tipologia- CM (Circular Margera)
Altura barraca (h) - -
Amplada barraca (a) - -
Llargada barraca (ll) - -
Altura porta (ph) - -
Amplada porta (ap) - -
Amplada muntant (am) - -
Orientació porta aprox. - N140 (E-S)
Situació- Solei.
Llinda- -
Tapadora - -
Objectes- -
GPS - sí
Mapa Ballestar- no
Estat - Aterrada (A).
Data - 24-8-2014
 

 
CODI BARRACA
 
Conca de la Vall de Mura 1 / 013
Numeració absoluta - 415
                     
 


CROQUIS

B415 CROQUIS Small
 

 SOTA VIGILÀNCIA

21-5-1869  Alcaldia Popular de Barcelona

Con esta fecha  se expide cedula de vecindad para fijar su domicilio en esa, al penado cumplido Cayetano Valls Busqueta natural de la misma, de 30 años de edad, de estado soltero y de oficio tejedor, quien segun me manifiesta el sr comandante de Presidio de esta plaza, queda sujeto a la vigilancia de la autoridad por el termino de cuatro años y ocho meses que empezarán a contarsele desde el dia de la fecha. Y lo digo a V. para su inteligencia i fines consiguientes.

Barcelona Alcalde Primero Benito Arabio


                                                                                             Arxiu Històric Municipal de Sant Llorenç Savall

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

{play}images/stories/mp3/marxapedra.mp3{/play}

Els comentaris han estat suspesos temporalment.