Diari d'abord

Cursa d'obstacles Dipu 09' vs 1.1

L'amic fuster de la Diputació ha situat una tanca de punta a punta a l'aparcament del roure Escorçoner (Km13 direcció La Mata). Per anar al roure Escorçoner o  per contemplar la bellíssima roureda de l'Esquena d'Ases, ara s'ha de superar un de tants obstacles creats per la Diputació i la seva direcció tècnica. Cal superar aquesta tanca, tal i com el seu dia van fer amb el camins tallats per la pista de Matarrodona. Ja sabem que per 'endreçar el territori' cal que els usuaris majoritaris del Parc se sacrifiquin. Però vista la celeritat  per retirar els arbres caiguts als camins, la Direcció d'aquest parc sembla demostrar que té més interès a fer grans aparcaments, comptar i recomptar visitants, fer estadístiques de satisfacció, incloure el parc dins d'un gran Pla Turístic o fer veure que la ciutadania participa en la redacció d'un pla d'usos de 800 pàgines ple de frases genèriques on tot hi cap. Imaginem que l'assumpte de la tanca és un de tants oblits que pot tenir qualsevol, pero també podria ser per ignorància per part d'una direcció tècnica que trepitja més despatxos que parc. La mateixa direcció tècnica que publica les dades gps d'un jaciment arqueològic sense explicar si d'aquesta manera pensa contribuïr en la seva conservació. La mateixa direcció tècnica que construeix de la nit al dia una torre de guaita al tossal de l'Àliga i no en diu res a ningú. La mateixa direcció que censura les ponències de les Trobades d'Estudiosos però, sobretot,  vol fer veure que no etc. Necessitem més gent a peu de parc i menys gent escalant despatxos. Aquests són els verdaders obstacles que tenim.
PD la gent d'obres públiques i manteniment de carreteres, quan situava les tanques metàl·liques tenia en compte l'existència de camins, i deixava pas, com aquest que veieu que baixa a la font de la Riera de Les Arenes. Es clar que potser no tenia el corresponent permís de la direcció tècnica del Parc per lluir aquestes sensibilitats tan agosarades...

*Amb data 26-febrer de 2010, és a dir mig any més tard, em comuniquen que aquesta pífia ha estat resolta. S'han situat dues tanques que deixen accedir al camí del Roure Escorçoner.

Escriu un comentari


Codi de seguretat
Actualitza