Debanadors, avencó dels 1.0Debanadors avenc TOPOPROPERA A LES RUÏNES DE LES CORTS

 
INTRODUCCIÓ
 
La cova i les ruïnes dels Debanadors eren conegudes pels del Puig de la Balma amb el nom de Les Corts. Pel que sembla, a mitjan segle XX uns criadors de porcs hi volien aprofitar els aglans de les nombroses alzines allí congregades per obtenir uns pernils selectes. Aquest ús podria explicar molt bé la presència del tancat que s'han vingut coneixent com les 'ruïnes dels Debanadors', un cercle de pedres que no tenia l'aspecte d'haver tingut mai cap mena de sostre.
El proper avencó fou localitzat pel Marc Camí Garcia el 2013, quan el nou tramat de pistes obertes per a la explotació forestal encara no havia començat.
  

SITUACIÓ
 
Abans de l'obertura de les pistes es podia considerar la localització d'aquestat cavitat completament fora de camí, però ara no és lluny de la nova pista. Venint del Coll de Boix prendrem el trencall a la nostra dreta que porta a la Balma dels Debanadors. En pocs metres trobarem un trencall a la nostra esquerra que davalla i creua el torrent. El seguim fins a connectar amb la pista nova de trinca. Aquesta pista remunta un altre torrentet i el creua, arribant als peus de les ruïnes de Les Corts. D'aquí deixarem la pista i sortirem per la nostra esquerra a trobar el torrent que havíem creuat seguint la pista. Amb sort encara trobareu les fites que us portaran a un entallat a la roca al peu del qual trobareu l'avencó, a la vostra esquerra, a pocs metres de la llera del torrent.
 
 

 
DESCRIPCIÓ

La petita obertura de l'avencó dóna pas a un ressalt i a una galeria descendent de direcció N60 que davalla uns tres metres i fineix.
 
 

CROQUIS

Debanadors avenc CROQUIS
 

CODI CAVITAT

Conca del Sot de l'Infern 06 / 022  (provisional)
 
 
 
 
 
 
 
 

Escriu un comentari


Codi de seguretat
Actualitza