Debanadors, avencó dels 1.0Debanadors avenc TOPOPROPERA A LES RUÏNES DE LES CORTS

 
INTRODUCCIÓ
 
La cova i les ruïnes dels Debanadors eren conegudes pels del Puig de la Balma amb el nom de Les Corts. Pel que sembla, a mitjan segle XX uns criadors de porcs hi volien aprofitar els aglans de les nombroses alzines allí congregades per obtenir uns pernils selectes. Aquest ús podria explicar molt bé la presència del tancat que s'han vingut coneixent com les 'ruïnes dels Debanadors', un cercle de pedres que no tenia l'aspecte d'haver tingut mai cap mena de sostre.
El proper avencó fou localitzat pel Marc Camí Garcia el 2013, quan el nou tramat de pistes obertes per a la explotació forestal encara no havia començat.
  

SITUACIÓ
 
Abans de l'obertura de les pistes es podia considerar la localització d'aquestat cavitat completament fora de camí, però ara no és lluny de la nova pista. Venint del Coll de Boix prendrem el trencall a la nostra dreta que porta a la Balma dels Debanadors. En pocs metres trobarem un trencall a la nostra esquerra que davalla i creua el torrent. El seguim fins a connectar amb la pista nova de trinca. Aquesta pista remunta un altre torrentet i el creua, arribant als peus de les ruïnes de Les Corts. D'aquí deixarem la pista i sortirem per la nostra esquerra a trobar el torrent que havíem creuat seguint la pista. Amb sort encara trobareu les fites que us portaran a un entallat a la roca al peu del qual trobareu l'avencó, a la vostra esquerra, a pocs metres de la llera del torrent.
 
 

 
DESCRIPCIÓ

La petita obertura de l'avencó dóna pas a un ressalt i a una galeria descendent de direcció N60 que davalla uns tres metres i fineix.
 
 

CROQUIS

Debanadors avenc CROQUIS
 

CODI CAVITAT

Conca del Sot de l'Infern 06 / 022  (provisional)
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentaris   

0 #2 Xorx 09-12-2018 18:13
Hola Alv,
Gràcies pels compliments. Sí, el croquis amb les pistes és de creació pròpia i basat en el mapa publicat pel C.E.Terrassa l'any 1987.
Intueixo que les pistes són de desboscament i coneixent aproximadament els límits de la propietat del Puig de la Balma, diria que forma part del cicle rotacional d'estassades que es repeteix al mateix lloc cada 30 o 40 anys.
Salutacions,

JG
Cita
0 #1 Alv 08-12-2018 21:45
Bona tarda. Abans de tot voldria felicitar-te per la web.
Hi escric perquè em té intrigat saber la procedència del croquis que fas servir a la descripció.Vaig estar per la zona i veig que la informació que hi conté està molt actualitzada doncs. De fet, basant-me en les ortofotos del ICGC (http://www.icc.cat/vissir3/) les pistes que pasen al costat de les ruïnes de les corts es van obrir entre el 2015 i el 2016. Ni als mapes d'Openmaps ni als d'Alpina hi surten. I al mapa del ICC en surt alguna, però no totes les que reflecteix el croquis.
I, per contra, al teu croquis hi surten perfectament. Si no és molta indiscrecció, és un mapa de creació pròpia?
I ja de pas, saps per a quin motiu s'han creat aquestes pistes?
Gràcies!
Cita

Escriu un comentari


Codi de seguretat
Actualitza