Un bon amic m'ha fet arribar un enllaç sense explicar-ne res del contingut. Jo he clicat l'enllaç i de sobte m'apareix una imatge molt nítida d'una àliga damunt un niu. La interfície, amb un botó de 'play', també suggereix la idea que és una imatge d'un vídeo prèviament enregistrat. A més a més el niu es balanceja suaument amb la càmera, de forma que els arbres més estàtics del fons semblen generats digitalment....He esperat uns segons, a punt per descobrir el desenllaç del vídeo que ja intuïa: la clàssica broma d'un crit assassí en contrast amb el so bucòlic dels ocellets o bé esperant com el niu i l'arbre cauen perquè algun descerebrat se li acut tallar fusta, i riu com un boig...però res d'això passa, només els minuts. De cop arriba la parella de l'àliga amb una presa al bec, i l'enrenou de l'arribada coincideix perfectament amb el so...ja porto tres minuts esperant un desenllaç que no arriba. Mentrestant ja he escrit al remitent: "això no serà en directe, oiii???". I la resposta no es fa esperar: sí, "això" és en directe.


Són una parella d'àligues pescadores a Estònia. Una meravella d'Internet que m'ha fet pensar que més m'estimaria canviar uns quants canals de TDT per unes càmeres com aquestes. Un canvi així suposaria una millora subtancial en dinamisme i intel·ligència a la majoria d'oferta televisiva del mercat. És per coses com aquestes que no necessito Imagenio Basic ni Full, ni teletienda, ni horòscops 24h ni 24h d'esports i  males notícies ...
Això sí que és un Gran Hermano, civilitzat  amb tots els ets i uts. Amb una càmera a l'intempèrie, veient les àligues sota la pluja, el sol i el vent, un concepte superior que es podria anomenar 'animals de companyia en llibertat'.
Trobo que aquesta càmera en fa molta de companyia, i de la bona. Estaria bé que els propietaris i gestors de boscos poguéssin lluir càmeres com aquestes, mostrant la diversitat i qualitat dels seus 'productes'.


+ informació a

Escriu un comentari


Codi de seguretat
Actualitza